Skip to main content

Δέσμευση Παπανδρέου για μείωση της λίστας αναμονής στον ΟΚΑΝΑ

Τη Β’ Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Τη Β’ Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, καθώς και με άτομα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Υποκατάστασης της Μονάδας.

«Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας η Πολιτεία να δείξει κοινωνική αλληλεγγύη. Να σταθούμε δηλαδή δίπλα στον αδύναμο, σε αυτόν που έχει ανάγκη, σε αυτόν που έχει προβλήματα. Πόσο μάλλον στους χρήστες ναρκωτικών, κάτι που αφορά τόσες οικογένειες, τόσες γειτονιές της χώρας  μας, κάτι που, τελικά, μας αφορά όλους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και, «δυστυχώς, και σε αυτό το θέμα, είμαστε ουραγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε. «Γι’ αυτό, και προσωπικά θα παρακολουθώ τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε σημαντική μείωση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που είναι η λίστα αναμονής τόσων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν τη θεραπεία, θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα υποκατάστασης», υπογράμμισε.