Skip to main content

Δεσμευση Κατσέλη για μέτρα τόνωσης του λιανικού εμπορίου

Πρωτοβουλίες για την τόνωση του λιανικού εμπορίου και μέτρα εποπτείας της αγοράς, προκειμένου να διατηρηθούν οι χαμηλές οι τιμές και να πάρουν ανάσα οι οικογένειες, ανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας Αντ
Πρωτοβουλίες για την τόνωση του λιανικού εμπορίου και μέτρα εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή, προκειμένου να διατηρηθούν οι χαμηλές οι τιμές και να πάρουν ανάσα οι οικογένειες, ανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Βιομηχανίας κ. Λούκα Κατσέλη, κατά την ομιλία της στα Retail Business Awards. Όπως είπε, το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με την ΣΕΛΠΕ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για το περιεχόμeνο των εν λόγω πρωτοβουλιών.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι η αλλαγή πορείας που επιχειρεί η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας απαιτεί τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων. «Χρειαζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας. Οι επιχειρήσεις σας και τα συλλογικά σας όργανα συμβάλλουν καθοριστικά με ιδέες και προτάσεις στην υλοποίηση του εθνικού αυτού σχεδίου», είπε και εξέφρασε την ευχή «τα επόμενα βραβεία να μην χρειαστεί να απονεμηθούν σε επιχειρήσεις που κατάφεραν να διασφαλίσουν την ανώδυνη έξοδό τους από την κρίση, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν την πιο θεαματική ανάπτυξη».

Η αλλαγή πορείας απαιτεί χωρίς άλλη καθυστέρηση την προώθηση μέτρων και πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, σημείωσε η υπουργός και συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου το οποίο βραχυπρόθεσμα στοχεύει στην αναθέρμανση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση και μεσοπρόθεσμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κατσέλη, η κυβέρνηση προωθεί άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές, δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, τη στήριξη των επενδύσεων, την αποτελεσματική χρήση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων και ιδιαίτερα του ΕΣΠΑ για την προώθηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.