Skip to main content

Δεσμεύσεις για το 15% της Σουρωτής έχει λάβει ο όμιλος Σαββίδη

Κορυφώνεται η μάχη ανάμεσα στον ομογενή επιχειρηματία και την Coca Cola για τον έλεγχο της πολυμετοχικής εταιρείας της Θεσσαλονίκης.

Δεσμεύσεις πώλησης από μετόχους της Σουρωτής που αντιστοιχούν σχεδόν στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχει αποσπάσει ο όμιλος Σαββίδη, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Αυτές οι δεσμεύσεις αναμένεται να μετουσιωθούν σε μεταβιβάσεις από την ερχόμενη Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, οπότε και ο όμιλος Σαββίδη ξεκινά, στο Μακεδονία Παλλάς, τη διαδικασία αγοράς μετοχών από ενδιαφερόμενους μικρομετόχους έναντι τιμήματος ένα ευρώ ανά μετοχή (μέχρι και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ώρες  12.00-20.00).

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγη ώρα το fund First Athens ανακοίνωσε ότι μεταβιβάζει στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη το πακέτο μετοχών που είχε συγκεντρώσει πριν τον πλειστηριαμό του 15% από την Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισκέφθηκε για δύο περίπου ώρες τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο εργοστάσιο και να ενημερώσει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προθέσεις του (δείτε εδώ).

Εκτός από τον όμιλο  Σαββίδη προσφορά για την αγορά των μετοχών της Σουρωτής έχει καταθέσει και η Coca Cola HBC, με το ίδιο τίμημα, έχοντας φθάσει το ποσοστό της στην εταιρεία στο 20%, από το 15% που είχε αποκτήσει στον πρόσφατο πλειστηριασμό (δείτε εδώ).