Skip to main content

Στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Σπίρτζης-Νοτοπούλου

Ο υπουργός Υποδομών επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την ανέγερση νέου κτηρίου για τους μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου.

Στο  25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες kibo βρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή του επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε στον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου ότι το 2018 θα κατασκευαστεί νέο κτήριο για να φιλοξενηθούν οι μαθητές του.

«Η κατασκευή του νέου σχολείου στον Εύοσμο είναι προτεραιότητα και θα προχωρήσει, είτε μέσω διαγωνισμού που θα βγει μέχρι το τέλος του έτους για δώδεκα σχολεία στην πόλη, είτε μόνη της, εάν καθυστερήσει ο διαγωνισμός», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Όπως είπε «οι αίθουσες του σχολείου θυμίζουν εργοτάξιο του μετρό, είναι σε κοντέινερ, αυτό μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις μόνο σε μια έκτακτη κατάσταση».

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Κυριαζίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση, ο υπουργός επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την ανέγερση νέου κτηρίου για τους μαθητές. «Προκειμένου να διευκολύνουμε τη δημοπράτηση, είπαμε ότι διαθέτουμε το οικόπεδο, διαθέτουμε την μελέτη, η οποία τελειώνει σε 10 μέρες και θα διαθέσουμε χρηματικό ποσό στον προΰπολογισμό, προκειμένου να χτιστεί το σχολείο αυτό», είπε στη Voria.gr ο κ.Σούλας.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλα, ο υπουργός φάνηκε «διατεθειμένος να ανταποκριθεί στα δικά μας αιτήματα».

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, δήλωσε: «Το έργο θα υλοποιηθεί από τις αρχές του 2018. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα υλοποιείται αυτή η απόφαση, για ένα σχολείο που ασφυκτιά».

Σημειώνεται ότι το σχολείο σήμερα φιλοξενεί 285 μαθητές από Σεπτέμβριο, ο αριθμός τους, αναμένεται να αυξηθεί σε 340.







Δείτε το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί το νέο σχολείο: