Skip to main content

Δέσμευση Μητσοτάκη για πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Επίθεση στη κυβέρνηση από τον Κυρ. Μητσοτάκη για το ζήτημα του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία - Τι είπε για τη μάχη της προεδρίας στη ΝΔ

Υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη.

Παραπέμποντας σε σχετική επιστολή του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. «Ουδέποτε επιβλήθηκε από τους πιστωτές και καταδεικνύει ότι αυτή η εμμονή στη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μια ιδεολογική προσέγγιση, την οποία δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει συνολικά στα ζήτημα της Παιδείας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, δεσμεύεται ότι θα κάνει το παν ώστε ο ΦΠΑ να καταργηθεί πλήρως. «Και αν χρειάζεται να αντικατασταθεί από κάποιο ισοδύναμο μέτρο - επειδή είναι εύκολο να μιλάμε σήμερα για κατάργηση φόρων αλλά πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε και ισοδύναμα - προτιμώ χίλιες φορές από το να επιβάλλω ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να έχουμε μια μικρή αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών, η οποία θα μπορεί να έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σκιαγραφώντας το όραμά του για το κόμμα, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αλλάξει από κάτω προς τα πάνω, να δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, οι τοπικές κοινωνίες να έχουν και αυτές ένα λόγο για την επιλογή των υποψηφίων και όλοι να αξιολογούνται.

«Θέλω ένα συμμετοχικό κόμμα που δεν θα κάνει κουμάντο ο πρόεδρος και η παρέα του» κατέληξε.