Skip to main content

Δερμουτζίδης: Στον δήμο το στρατόπεδο Παύλου Μελά με παρέμβαση Τσίπρα

Θέλουμε να γίνει πάρκο με υπερτοπική σημασία, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στρέμματα για χώρο πρασίνου δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

Μετά από 15 χρόνια προσπαθειών το στρατόπεδο Παύλου Μελά παραχωρείται στο δήμο. «Είναι αλήθεια το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί στο δήμο. Το θέμα το θέσαμε στον πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα και ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο ζήτημα. Από τότε έχουμε στενή συνεργασία. Το στρατόπεδο θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία με τους όρους που θέλουμε, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτέλεσε: «ο στρατός που ζητούσε κάποια στρέμματα για να χτίσει κατοικίες για τους στρατιωτικούς. Με την παρέμβαση του πρωθυπουργού το θέμα λύθηκε. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις στους στρατιωτικούς, δίνοντας διαμερίσματα που είναι του δήμου και είναι αναξιοποίητα».

Τέλος ο κ. Δερμουτζίδης έδωσε και το πλάνο της αξιοποίησης του στρατοπέδου. «Μέσα στις υποχρεώσεις, ας ήταν να κάνουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίησή του. Το κάναμε. Θέλουμε να γίνει πάρκο με υπερτοπική σημασία, χρήση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Χωρίς να χτίσουμε νέα κτίρια. Παρά μόνο να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε. Θέλουμε όλα τα στρέμματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για χώρο πρασίνου», ολοκλήρωσε ο κ. Δερμουτζίδης.