Skip to main content

Δένδιας: Θέστε όρια στην κατηφόρα της υποτέλειας που επιδεικνύετε

Η κομματική υποταγή και η επιβίωση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελεί πλέον κριτήριο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σήμερα υπερβήκατε ένα πολύ διακριτό όριο, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ενώ κάλεσε κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να προτάξουν την προσωπική αξιοπρέπεια και να θέσουν όρια στην «κατηφόρα της υποτέλειας που επιδεικνύουν».

«Η κομματική υποταγή και η επιβίωση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελεί πλέον κριτήριο», είπε ο κ. Δένδιας και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο, τόνισε πως παρά την προσπάθειά του να πείσει για την επιτυχία της διαπραγμάτευσής του, δεν διαλανθάνει από κανενός την προσοχή ότι οι εταίροι φέρονται προς την κυβέρνηση και κατ' επέκταση προς τη χώρα με συνθήκες υποτέλειας. «Σας το λέμε εμείς που ούτε αντιμνημονιακοί της δικής σας σχολής είμαστε, ούτε τον κόσμο καλούμε στις πλατείες. Όμως να σας υποχρεώνουν να φέρνετε εδώ δέκα ημέρες μετά την ψήφιση νόμου υπό μορφή τροπολογίας απλή λεκτική διατύπωση (σ.σ. τροπολογία για το αφορολόγητο) για να πείσετε κάποιον υπάλληλο ότι είναι επαρκής, είναι υποτιμητικό», είπε ο κ. Δένδιας.

«Σε ποια άλλη χώρα της ΕΕ θα εισηγούνταν μια κανονική κυβέρνηση λεκτική διατύπωση σε νόμο που ψήφισε, με τροπολογία σε σύμβαση για τα ψάρια και να ισχυρίζεται ότι αυτή είναι κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης χώρας;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προς τα κυβερνητικά έδρανα.