Skip to main content

Δένδιας σε Τσακαλώτο: Ποια η διαφορά γάτας και ψέματος;

Δεικτική ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια στον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα όσα είπε αναφορικά με το τι συνέβη στο Εurogroup.

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού ότι «αν η αξιολόγηση δεν κλείσει Δεκέμβρη, θα είναι καταστροφή».

«Σήμερα μας λέτε ότι καταστροφή υπέστη η ΝΔ και όχι η χώρα. Δεν μας προσδιορίσατε χρόνο κατάληξης συζητήσεων με τρόικα που επιστρέφει. Ο Χουλιαράκης μίλησε για ανάγκη άμεσης συμφωνίας. Δεν θυμάμαι τότε να μιλούσατε για Μαρκ Τουέιν» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Να σας πως μια άλλη έκφραση του Μαρκ Τουέιν εγώ: »Ποια η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και στο ψέμα, ότι η γάτα έχει εννιά ζωές». Πόσα ψέματα πρέπει να ακούσουμε. Και μια και γνωρίζετε καλά την αγγλική. Εμένα μου άρεσε ο Ντίλαν. Θα σας πω ένα στίχο του. »Δεν είναι η μοίρα, αφήστε τα ψέματα, έχει περάσει η ώρα»», είπε ο κ. Δένδιας.

Όπως είπε ο βουλευτές, δεν ακούστηκε συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία, συγγνώμη που σ´ αυτή μετατίθεται το βάρος της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης.

«Είχατε τοποθετηθεί εδώ και δημοσίως λέγοντας ότι για εσάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές, η μείωση του αφορολογήτου, των συντάξεων. Τίποτα δεν θα γινόταν δεκτό. Υπάρχουν πληροφορίες ότι δεχτήκατε και τα δύο επί της αρχής και μένει να συμφωνήσετε τα ποσά. Είναι προφανές ότι δεν πήρατε την ποσοτική χαλάρωση και ότι η μόνη συμφωνία που πήρατε ήταν να επιστρέψουν οι θεσμοί έχοντας παραχωρήσει τις περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις», ανέφερε.