Skip to main content

Δενδιας: Είμαστε εδώ σήμερα γιατί αποτύχατε τραγικά στην αξιολόγηση

Επειδή την πατήσατε, επιχειρείτε τώρα τον αποπροσανατολισμό από τα όσα επώδυνα συμφωνήσατε, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δυστυχώς είμαστε εδώ σήμερα, όχι για να συνεννοηθούμε πώς θα εξυγιάνουμε το σύστημα Υγείας, αλλά γιατί αποτύχατε τραγικά εσείς στην αξιολόγηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

«Επειδή την πατήσατε, επιχειρείτε τώρα τον αποπροσανατολισμό από τα όσα επώδυνα συμφωνήσατε. Εσάς όμως σας καταλάβαμε τι είστε. Αλλά έχουμε κι ένα μεγάλο ζήτημα με τους δανειστές, γιατί συμφωνούν μαζί σας μέτρα που βυθίζουν την ελληνική οικονομία και βλάπτουν τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Δένδιας.

Ως προς το θέμα της προταθείσας εξεταστικής επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε το ερώτημα γιατί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θέλουν να εξετάσει η επιτροπή την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης και να ενταχθεί στην έρευνα και το 1996.

Επίσης, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ακατανόητη τη δικαιολογία των κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με την οποία δεν θέλουν να γίνει διερεύνηση της δικής τους διακυβέρνησης διότι δεν είναι ίδιοι με τους άλλους: «Λες και το Σύνταγμα αναφέρει πως είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο, εκτός από αυτούς που είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παραφράζοντας τη σχετική φράση από τη «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ. «Στο βιβλίο αυτό, η κατάληξη από την εμπειρία της βασιλείας των ζώων ήταν να αλλάξει τελικώς η πινακίδα που στην αρχή έγραφε "όλα τα ζώα είναι ίσα" σε "όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι περισσότερο ίσα"» σημείωσε ο κ. Δένδιας.