Skip to main content

Δεν ζητά την κλήτευση Σημίτη η ΝΔ

Η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει να κληθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει να κληθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα αναφέρεται: «Η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Παραμένει αμετακίνητη στις αρχές της και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Αναφορικά με την κλήτευση πολιτικών προσώπων, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει πρόσφατη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία τέτοια κλήτευση δεν θα γίνει, αν δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Το αίτημα για την κλήτευση του Κώστα Σημίτη, καταλήγει η ανακοίνωση, απευθύνεται στον πρόεδρο της εξεταστικής. «Το ΠΑΣΟΚ που έχει την "εμπειρία" να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ. Κώστα Σημίτη», καταλήγει η ανακοίνωση.