Skip to main content

«Δεν υπάρχει ούτε φράγκο»

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φράγκο στο δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φράγκο στο δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα δούμε από πού μπορούμε να κόψουμε».

Ο κ. Μπουτάρης εκτίμησε ότι τρεις μήνες περίπου θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα σκουπίδια, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπήρξε με όμορους δήμους να βοηθήσουν με φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αναλάβουν την αποκομιδή και ιδιωτικά συνεργεία, αποκλείοντας ωστόσο κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί η αποκομιδή.

Για την δημοτική επιχείρηση πληροφόρησης ο δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε να γίνει διαδημοτική και να μοιρασθούν τα έξοδα.