Skip to main content

Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία, λέει ο Πεταλωτής

Απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί μυστικής διπλωματίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθεί εξωστρεφή εξωτερική
Απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί μυστικής διπλωματίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθεί εξωστρεφή εξωτερική πολιτική.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash», ο κ. Πεταλωτής απέρριψε και τις αιτιάσεις της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Είναι ξεκάθαρο, είναι σαφέστατο ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Είναι σαφέστατο ότι τα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό την έννοια της παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, γιατί έτσι εκφράζονται, είναι σενάρια φαντασίας και παραμύθια. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα εθνικά συμφέροντα τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και το έχει αποδείξει, κάνοντας πραγματικά θυσίες όλο αυτό το διάστημα», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για όσους επικαλούνται τον πατριωτισμό, λέγοντας ότι έχουν αποδείξει σ΄ αυτή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα ότι ο πατριωτισμός είναι μία έννοια την οποία σέβονται και έχει πολλά επίπεδα.

«Το να είναι κάποιοι πατριώτες, όπως θέλουν να λένε, και να μας χαρακτηρίζουν εμάς ότι δεν είμαστε πατριώτες, γιατί αυτό υπονοούν, αν δεν το λένε ευθέως, ανήκει σε εποχές εμφυλίου πολέμου και όχι στις σημερινές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε όλες τις κατηγορίες» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στον φράκτη στον Έβρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα πλέον αυτό το φαινόμενο, άρα τέτοιου είδους μέτρα όπως αυτό που αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής, που είναι ένα μέρος μέτρων, γιατί υπάρχει μια συνολικότερη πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και άλλων υπουργείων, είναι αυτά πραγματικά που βάζουν το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων», που βλέπουν επιτέλους το πρόβλημα, που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία και με σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση του πολύ μεγάλου αυτού ζητήματος» υπογράμμισε.

Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές. «Έχουμε χρέος, εθνικό χρέος, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός «έχουμε μια καθαρή τριετία μπροστά μας», είναι μια πραγματικότητα. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι αυτή την τριετία να την εξαντλήσουμε, γιατί έχουμε χρέος προς τη χώρα μας» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και τις περί αποπομπής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δηλώσεις της ΝΔ, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι ο κ. Πάγκαλος έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται.

«Από ΄κει και πέρα όμως υπάρχει η επίσημη στάση της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως είναι το Δημόσιο» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι αντί κάθε μέρα να ζητάει και από κάτι, καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να δει πρώτα τι έχει στο εσωτερικό της.

«Καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να δει πρώτα τι έχει στο εσωτερικό της, τι πολιτικές δυνάμεις, ποια πολιτικά στελέχη είναι αυτή τη στιγμή που ζητάνε σήμερα να πάρουμε μια τέτοια απόφαση ως κυβέρνηση, τα οποία πραγματικά με τη στάση τους μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν, με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία κατέστρεψαν τον τόπο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση. Άρα, ας δει πρώτα τα εσωτερικά της, ας κάνει την κάθαρση που είναι και υποχρεωμένη να κάνει και μετά να μπορεί να μας υποδεικνύει ποιους να αποπέμψουμε και ποιους να κρατήσουμε» κατέληξε.