Skip to main content

Δεν θέλει ντιμπέιτ των μονομάχων για την προεδρία της ΝΔ ο Γκιουλέκας

Κατά της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων τίθεται ο βουλευτής της ΝΔ - Αντίθετος και με τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

«Θα ήταν τραγικό, αν πηγαίναμε σε ντιμπέιτ. Ευτυχώς βλέπω ότι εγκαταλείπεται ως ιδέα» είπε ο κ. Γκιουλέκας, Ο βουλευτής εκτίμησε πως αν οι τέσσερις υποψήφιοι «μονομαχήσουν» τηλεοπτικά θα σημειωθούν εντάσεις, πόλωση, γεγονός που -όπως υπογράμμισε- θα αποβεί σε βάρος της ενότητας της παράταξης. «Ελοχεύει ο κίνδυνος να πάμε σε μια διαδικασία που δεν θα τιμά την ιστορία της παράταξης. Ελπίζω να μην συμβεί», σημείωσε.

Ο κ. Γκιουλέκας εξέφρασε τη διαφωνία του και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο περισσότερο αργούμε να φθάσουμε στην αναμέτρηση τόσο περισσότερο υπάρχει κίνδυνος να γίνουν ευτράπελα». Όπως παρατήρησε, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την εκλογή προέδρου είναι πολύ μεγάλο και «οι υποψήφιοι δεν έχουν πλέον τι να πουν».

Ο βουλευτής δήλωσε επίσης αντίθετος και με τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να εγγραφούν σε λίστες και να υπογράψουν ένα κείμενο «αρχών και αξιών» για να έχουν το δικαίωμα ψηφοφορίας. «Με 2 - 3 ευρώ όποιος θέλει ψηφίζει. Σκεφτείτε εμένα στον Περισσό να εκλέγω το γραμματέα του ΚΚΕ», είπε.