Skip to main content

Δεν θα σταλούν σήμερα τα νέα μέτρα στο Brussels Group

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Δεν υπάρχει (ακόμη) χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πάει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

Δεν έχει σταλεί ακόμη στους θεσμούς (Brussels Group) η λίστα των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές προτάσεις δεν θα κατατεθούν σήμερα στο Brussels Group, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο το υπουργικό συμβούλιο που θα κληθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει (ακόμη) χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πάει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και διευκρινίζουν πως πρώτα θα πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και μετά θα σταλεί στους θεσμούς.

«Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο. Εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;», διερωτήθηκε κυβερνητική πηγή.

Ως θετικό στοιχείο, πάντως, η ελληνική πλευρά εκτιμά το γεγονός ότι οι προτάσεις της Αθήνας θα έχουν νομική μορφή. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους», είπε χαρακτηριστικά πηγή του ΥΠΟΙΚ.

Ερωτηθείς για για το αν θα πρέπει η διαπραγμάτευση να τρέξει για να προλάβουμε κάποιες ημερομηνίες, ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ απάντησε πως «όλοι έχουν στο μυαλό τους κάποιες προκαθορισμένες ημερομηνίες».

Ο ίδιος αξιωματούχος, ερωτηθείς τι θα γίνει σε ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, κάτι που αναμένεται να κριθεί στις 6 Μαΐου, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Πάντως, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζουν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία σύντομα.