Skip to main content

Δεν θα παρακρατείται το 10% των εφημεριών, διαβεβαιώνει η Ξενογιαννακοπούλου

Τις δεσμεύσεις της για τη μη περικοπή 10% των εφημεριών και υπερωριών και για καταβολή των δεδουλευμένων του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επανέλαβε σήμερα η υπουρ
Τις δεσμεύσεις της για τη μη περικοπή 10% των εφημεριών και υπερωριών και για καταβολή των δεδουλευμένων του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επανέλαβε σήμερα η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΜ), η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε: «Εξαντλούμε τα περιθώρια, προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων».

Σχετικά με την επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έχει υπογραφεί η απόφαση που αφορά τα 36 εκατ. για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα των προσλήψεων, όσον αφορά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το αναγκαίο λοιπό προσωπικό για την καλή λειτουργία των νοσοκομείων.