Skip to main content

Δεν θα ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα το 2016 διεμήνυσε ο Ματέο Ρέντσι

To ισχυρότερο μέτρο ανάπτυξης θα είναι η πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν, το 2016, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Παράλληλα, τόνισε ότι «οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση, αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων ο Ρέντσι υπογραμμίζει ότι «οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται με εξαιρετικό τρόπο», ενώ, ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, απαντά ότι «οι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυτού του είδους πρέπει να διαθέτουν μια στρατηγική για το αύριο και όχι μόνον μια τακτική για το παρόν».

Για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι η άμεση προτεραιότητα παραμένει η διάσωση ανθρώπινων ζωών «αλλά η Ευρώπη πρέπει να συνδέσει στρατηγικές διεθνούς συνεργασίας με την διαδικασία επαναπατρισμών, διαφορετικά το όλο σύστημα δεν αντέχει».

Σχετικά με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, o Ρέντσι τονίζει ότι «έδρασε από κοινού με τον υπουργό οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενθαρρύνοντας την επίτευξη λύσης μέσα από την αγορά», διότι «δεν είναι σωστό, για τα λάθη των πολιτικών και τραπεζιτών του παρελθόντος, να πληρώνουν οι πολίτες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτιμά, τέλος, ότι το να πουλήσουν, οι τράπεζες, τα κόκκινα δάνειά τους, αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο ανάπτυξης, διότι, με τον τρόπο αυτό, «μπορούν να δοθούν πιστώσεις σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε βιοτέχνες και στα νοικοκυριά».