Skip to main content

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Παπανδρέου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Όπως ανέφερε, το ενδιαφέρον του στρέφεται στη μεγάλη εικόνα. «Στις ευρύτερες απαιτήσεις του τόπου αλλά και της παράταξης», πρόσθεσε.

«Αν κάτι έχουν ανάγκη αυτήν την ώρα οι Έλληνες, δεν είναι η θέση και η καρέκλα του καθενός μας, αλλά η μεριμνά μας γι’ αυτούς», τόνισε.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου, ανέφερε: «Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε το αδιάβλητο της διαδικασίας. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε την δημοκρατική διαδικασία. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε τη δέσμευση κάθε υποψηφίου και όλων τα πολιτικών κομμάτων και κινήσεων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε όλοι μαζί την προοδευτική πολιτική κατεύθυνση της παράταξής μας, στη βάση ενός σαφούς συνεκτικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση».