Skip to main content

Δεν θα είναι «αποφασιστικό» το Eurogroup, λέει ο Ντάισελμπλουμ

Το επικείμενο Eurogroup στις Βρυξέλλες δεν θα είναι «αποφασιστικό», επισήμανε από την Ιταλία ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες δεν θα είναι «αποφασιστική», επισήμανε από την Ιταλία όπου συναντάται με τον Ιταλό υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup θα είναι έτοιμο να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, μόνο όταν η χώρα ολοκληρώσει επιτυχώς το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώσει και δεσμευθεί πλήρως στο τρέχον πρόγραμμα, που τώρα βρίσκεται σε στασιμότητα και επανασχεδιάζεται... εμείς, οι χώρες του Eurogroup, θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε την πρόοδο στις διαβουλεύσεις, εντούτοις τόνισε πως η Αθήνα «πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες».