Skip to main content

Δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ

Αναστέλλονται τα μαθήματα και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο ΑΠΘ -Μετατίθεται η εξεταστική στο ΠΑΜΑΚ - Μέχρι και αύριο κλειστό το ΑΤΕΙΘ

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σήμερα, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στο ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΑΤΕΙΘ.

Αναλυτικά, αναστέλλονται τα μαθήματα και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για σήμερα Πέμπτη λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης.

Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα ενώ η Π.Φ. Λέσχη θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση.

Όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά η ώρα προσέλευσης όλων των υπαλλήλων λόγω των καιρικών συνθηκών ορίζεται περίπου στις 9:00 πμ. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης (τεχνικό συνεργείο) θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης τις 8:00πμ και σε δύο βάρδιες (πρωινή - απογευματινή) σύμφωνα με τις οδηγίες των προϊσταμένων τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις εγκαταστάσεις εν όψει της επανάληψης των μαθημάτων.

Προτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί των ιδιωτικών τους οχημάτων όπου είναι αυτό δυνατό.

Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων, εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης, θα γίνει με απόφαση των Κοσμητόρων και Προέδρων των αντίστοιχων Τμημάτων.

Για τη διεξαγωγή μαθημάτων την Παρασκευή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση το απόγευμα.

Αντίστοιχα, μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο ούτε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επειδή η ουσιαστική αδυναμία επαρκούς λειτουργίας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, καθιστά δυσχερή έως αδύνατη την προσέλευση πολλών φοιτητών και του συνόλου του προσωπικού. Όσοι εργαζόμενοι αποδεδειγμένα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετακίνησης θα θεωρούνται δικαιολογημένοι.

Μάλιστα χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αχιλλέας Ζαπράνης ανακοίνωσε χθες και τη μετάθεση της εξεταστικής ενώ ενημέρωσε για τη σταδιακή επαναλειτουργία του Πανεπιστήμιου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιλύθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γεγονός που επιτρέπει από σήμερα τη λειτουργία των διοικητικών του υπηρεσιών.

Παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο ΑΤΕΙΘ μέχρι και αύριο 13 Ιανουαρίου 2017 των δυσμενών καιρικών συνθηκών.