Skip to main content

Δεν σταματά το ΠΑΟΚ «Express», 3-0 την ΑΕΛ και ρεκόρ (video)

Ο «Δικέφαλος» πάτησε τους «βυσσινί», έφτασε τις 9 σερί νίκες στη Super League και έσπασε έτσι το δικό του ρεκόρ ανεβαίνοντας στην κορυφή

Την ένατη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας με 3-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική της Super League.

Αυτή η επικράτηση -7η σερί εντός έδρας επί των «βυσσινί»- είναι καθόλα ξεχωριστή καθώς σηματοδοτεί ρεκόρ για τον σύλλογο που ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τις 8, σερί που διαμορφώθηκε την αγωνιστική περίοδο 1959-1960. Αξιοσημείωτος είναι και ο συντελεστής τερμάτων για το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου που μετά τα τρία αποψινά γκολ ανέβηκε στο εντυπωσιακό 26-1. Οι Θεσσαλονικείς συμπλήρωσαν 10 νίκες σε 10 εντός έδρας αγώνες ενώ αντίστοιχα οι Θεσσαλοί αγνοούν τη χαρά της νίκης για 6ο σερί παιχνίδι.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ασπρόμαυροι» ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 49 βαθμούς, με την ΑΕΚ να ακολουθεί έχοντας 47 και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας πλέον 40 βαθμούς μετά την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Super League για όλα όσα έλαβαν χώρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά την αναμέτρηση κόντρα στην «Ένωση».

Σημειώνεται πως ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με το γκολ που πέτυχε (4ο σερί ματς πρωταθλήματος που σκοράρει και 4ο σερί παιχνίδι εντός έδρας) σήμερα έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ενώ ακολουθεί ο Πέδρο Κόντε με 11.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε αποφασισμένος στο ματς με στόχο ένα γρήγορο γκολ και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις ευκαιρίες. Στο 3' ο Πέλκας συνδυάστηκε ωραία με τον Κάμπος και σούταρε αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε ενώ ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Μάτος να πιάνει σκαστή κεφαλιά αλλά ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Ο χορός των φάσεων για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 8' όταν ο Βιεϊρίνια σούταρε δυνατά αλλά ο Μπόζοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα.

Η πίεση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άργησε να φέρει καρπούς και στο 12΄ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά πάσαρε στον Βιεϊρίνια που σέντραρε με στόχο τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος επιθετικός έδωσε κεφαλιά πάσα στον Σάχοβ που από τα δύο μέτρα πλάσαρε στην εστία του εξουδετερωμένου Μπόζοβιτς για το 1-0.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί μόλις μία φορά στο πρώτο ημίχρονο όταν στο 17΄ο Αγκάνοβιτς από τα αριστερά συνεκλινε και σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν το σφυρικόπημα στα καρέ των «βυσσινί» και είχαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ. Στο 16' ο Πέλκας σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπόζοβιτς απέκρουσε με γροθιές τη σέντρα σουτ του Βιεϊρίνια. Στο 28΄ο Μπίσεσβαρ σούταρε αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα ενώ στο 37΄ο Μαυροβούνιος πορτιέρε έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού.
Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν ξανά πριν τελειώσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40΄όταν ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βαρέλα από την καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ κάρφωσε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για το 2-0. Ο Καποβερντιανός πανηγύρισε έξαλα την επίτευξη του 1ου του γκολ κατά τη φετινή σεζόν αγκαλιάζοντας δακρυσμένος τον 12χρονο γιο του, Ροντρίγκο που ήταν ball boy και αγωνίζεται ως επιθετικός στην Κ12 του συλλόγου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 48΄κατάφεραν να σκοράρουν ξανά όταν Πέλκας έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Πρίγιοβιτς και ο τελευταίος εκτέλεσε τον Μπόζοβιτς κάνοντας έτσι το 3-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια... πείνα στοχεύοντας και σε άλλα γκολ και στο 60' λίγο έλειψε να το πετύχουν όταν ο Πέλκας από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς αλλά ο Σέρβος δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 76' ο Μπίσεσβαρ συνδυάστηκε ωραία με τον Πρίγιοβιτς και υποδέχθηκε ξανά την μπάλα αλλά η εκτέλεση του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπόζοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μακ που πέρασε αλλαγή νωρίτερα στη θέση του Κάμπος σούταρε από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Η καλύτερη ευκαιρία για το συγκρότημα του Ηλία Φυντάνη χάθηκε στο 86΄όταν το σουτ του Μλαντένοβιτς μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη ενώ η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 91΄ο Μαουρίσιο απέφυγε τον Φατιόν και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπόζοβιτς έσωσε την εστία του.

Δείτε αναλυτικά εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης και εδώ την παρακάμερα του αγώνα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73' Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας (78' Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (62' Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46' Μλαντένοβιτς), Γκόικοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (82' Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (66' Περόνε).