Skip to main content

Συμφωνία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις του, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δημιουργεί βλάβες, δηλώνει ο Θεοδωράκης.

Σύγκλιση απόψεων για την υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία και την άμεση απόδοση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά όχι και στην ανάγκη διεξαγωγής τώρα εκλογών υπήρξε μετά τη συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνάντηση «τώρα προέχει η αξιολόγηση» ενώ εξίσου ενδεικτική είναι η απουσία αυτής της αναφοράς στην ενημέρωση της ΝΔ για ό,τι συζήτησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται ότι «κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του».

Σύμφωνα με την Πειραιώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησαν:

- Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
 
- Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.
 
- Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 
Κατά την ίδια ενημέρωση «κοινή εκτίμηση των δύο Πολιτικών Αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».
 
«Προτεραιότητα και για τους δύο Αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Για όλα αυτά, κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του» καταλήγει η ενημέρωση από την Πειραιώς.

Θεοδωράκης: Η καθυστέρηση δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε ότι «η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας».

«Η χώρα θα έπρεπε να προβληματίζεται με αυτά που πρέπει να γίνουν» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «η καθυστέρηση της αξιολόγησης φανερώνει αρκετά προβλήματα όπως η ανεργία, πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε δημιουργήσει ένα πεδίο βεβαιότητας».

Σύμφωνα με τον ίδιο με τον πρόεδρο της ΝΔ συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της δημόσιας διοίκσης, της παιδεία και της υγείας.