Skip to main content

Δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτο μνημόνιο, ξεκαθαρίζει ο Σακελλαρίδης

Τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Επιμένει σε πολιτική λύση του ελληνικού ζητήματος

Τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει όσο κι αν ελπίζει η αντιπολίτευση, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος επιμένει σε πολιτική λύση του ελληνικού ζητήματος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» τονίζει ότι «αν διασφαλίσουμε το περιεχόμενο, η τεχνική μορφή που θα πάρει η συμφωνία είναι αντικείμενο συζήτησης».

Παράλληλα, δηλώνει βέβαιος ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν στο σύνολο τους τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, γιατί θα είναι μια καλή συμφωνία.

Συμπληρώνει ότι «οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρώτον να μην ενισχύει τον κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, δηλαδή να μην εμπεριέχει νέα μέτρα λιτότητας που μεταφέρουν τα βάρη σε αυτούς που έδω και χρόνια πληρώνουν το μάρμαρο. Δεύτερον να διασφαλίζει το τέλος της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, ώστε από την επόμενη να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην αντίδραση των 22 βουλευτών για τα εργασιακά, αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων τους που λένε ότι δεν ψηφίζουν μέρος ή το σύνολο της συμφωνίας και αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα έχει απώλειες στη Βουλή, τονίζει ότι «για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

» Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Χωρίς διάθεση υπερβολής, η νομοθετική προστασία του κόσμου της εργασίας είναι η 'ψυχή' μας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει καθαρό σε όλους ότι η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνία που θα κινείται έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να υπάρξει το όποιο θέμα στη Βουλή.»

Τέλος, σε ερώτηση πώς απαντά η κυβέρνηση στις προειδοποιήσεις ότι ενδέχεται να υπάρξει έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων ο κ.Σακελλαρίδης τονίζει ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και φερέγγυο, πράγμα που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Η όποια παραφιλολογία αναπτύσσεται, αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης, ως μορφή (ψυχολογικής κυρίως) πίεσης».