Skip to main content

Δεν περνά νέα τραπεζική κρίση η Ευρώπη, λέει ο Νοβότνι

Δεν θα το δραματοποιούσα τόσο το θέμα, διανύουμε μία μεταβατική και διδακτική φάση, ανέφερε το μέλος στο ΔΣ της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν πιστεύει πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα τραπεζική κρίση παρόμοια με του 2007-2008 ο πρόεδρος της αυστριακής κεντρικής τράπεζας και μέλος στο ΔΣ της ΕΚΤ Έβαλτ Νοβότνι σύμφωνα με δηλώσεις του, ωστόσο ισχυρίζεται πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος περνά μεταβατική φάση.

"Δεν θα το δραματοποιούσα τόσο το θέμα. Διανύουμε μία μεταβατική και διδακτική φάση", είπε ο Νοβότνι στο Reuters μιλώντας σε εκδήλωση. Είπε εξάλλου πως οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους νέο τραπεζικό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα οριστικοποιηθεί ως το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας πως οι αλλαγές που προτείνονται είναι λογικές και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα ο Νοβότνι αντέκρουσε ως υπερβολικές τις ανησυχίες για την τύχη του ευρώ, αντιτείνοντας πως τα προβλήματα αφορούν συγκεκριμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. "Δεν βλέπω ιδιαίτερες προκλήσεις που να θυμίζουν την κρίση του 2007 ή του 2008", είπε αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της Deutsche Bank.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο κίνδυνος ντόμινο αβεβαιότητας είναι υπαρκτός αν επιτρέψεις σε έναν οργανισμό να χρεοκοπήσει.