Skip to main content

Δεν παραιτούμαι διαμηνύει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Παρά τον πόλεμο που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Παρά τον πόλεμο που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας από την κυβέρνηση, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στα Νέα. Τονίζει ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο:

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.

Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.

Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;

Στουρνάρας: Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.

Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.

Στουρνάρας: Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.