Skip to main content

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν έχουμε απώλεια ανθρώπων»

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν έχουμε απώλεια ανθρώπων και υπάρχει θρήνος», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας για την επιχείρησ
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν έχουμε απώλεια ανθρώπων και υπάρχει θρήνος», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας για την επιχείρηση στον Βύρωνα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του 25χρονου στον Βύρωνα.

«Δόθηκε μία κρίσιμη μάχη, με βαρύ ωστόσο τίμημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι διεξάγεται προανάκριση από τη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει ποιοι και αν έχουν ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε μέτρα τα οποία θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας απέναντι στην εγκληματικότητα.

Ο αρχηγός της EΛ.AΣ. αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο περιστατικό είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προκειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακοποιών και είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ.

«Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

Στο κρησφύγετο των κακοποιών οι οποίοι ήταν δραπέτες των φυλακών Λάρισας -ο κ. Χρυσοχοϊδης τους χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους- βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, πιστόλια, σφαίρες αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των διωκτικών Αρχών, όπως την έναρξη των περιπολιών 2.000 αστυνομικών με μηχανές σε όλο το Λεκανοπέδιο, όπως και την αλλαγή του νόμου περί οπλοφορίας.

ΝΔ: Αποσπασματικά μέτρα υπό το κράτος της συγκυρίας

Αποσπασματικά και ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.

«Επιτέλους, μετά από σχεδόν πέντε μήνες καυχησιολογίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μείζον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα, όμως, που εξαγγέλλει είναι αποσπασματικά, ανακοινώνονται υπό το κράτος της συγκυρίας και είναι εντελώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το διογκούμενο πρόβλημα της εγκληματικότητας. Οι αλλαγές που πραγματικά απαιτούνται, απέχουν πολύ από τις “ασπιρίνες” που προτείνει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης».