Skip to main content

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι ο Ηρακλής που ηττήθηκε από την Ξάνθη (vid)

Με τον Χαμζά Γιουνές να πετυχαίνει το 9ο του γκολ στη χρονιά,η ακριτική ομάδα συνέχισε εντυπωσιακά φτάντοντας στην πέμπτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Ηρακλής από την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για την αναβληθείσα 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Για περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Εμάνουελ Περόνε διαμαρτύρεται ο Γηραιός που αν και έχασε ευκαιρίες με τον Αργεντινό επιθετικό (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα) και τον Λεοζίνιο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους με τον Χαμζά Γιουνές.

Αυτή ήταν η 8η ήττα για τους κυανολεύκους στο πρωτάθλημα (4η εντός έδρας) που παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς. Αντίθετα συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ακριτική ομάδα που πέτυχε την 5η της σερί νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 2η θέση με 25 βαθμούς.

 

O Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 10΄έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν το διαγώνιο σουτ του Περόνε πέρασε εκτός εστίας.

Στο 20΄η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι με τον Βασιλακάκη αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε την εκτέλεση του Γιουνές και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή των κυανολεύκων για ν' απειλήσουν όταν ο Περόνε έδωσε την μπάλα στον Λεοζίνιο και αυτός πλάσαρε αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 30΄και πάλι το επιθετικό δίδυμο του Γηραιού συνδυάστηκε ωραία αλλά το αριστερό σουτ του Λεοζίνιο πέρασε εκτός εστίας.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ανήκε ξανά στους γηπεδούχους όταν στο 43΄ο Ιντζόγλου προσπάθησε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 47΄ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν όταν η κεφαλιά του Περόνε από πλεονεκτική θέση πέρασε εκτός εστίας.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί όταν στο 58΄ μετά από ωραίο συνδυασμό του Τριάδη με τον Ντε Λούκας, ο Γιουνές βρέθηκε απέναντι στον Χουάντερσον και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 0-1.

Ο Ηρακλής προσπάθησε ν' αντιδράσει και στο 61΄απείλησε με τον Περόνε αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αργεντινού επιθετικού.

Στο 80΄οι άνθρωποι του Γηραιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι πάνω στον Περόνε αλλά ο διαιτητής Κύζας έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Στο 83΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γιουνές αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε την κεφαλιά του Τυνήσιου επιθετικού.

Στο 85΄μάλιστα τα πράγματα ήρθαν να γίνουν χειρότερα για τους κυανολεύκους όταν ο Κύζας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Περόνε.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Δραμινού διαιτητή με το τελικό 0-1 να κρατά τον Ηρακλή στο βυθό του βαθμολογικού πίνακα ενώ αντίθετα την εντυπωσιακή Ξάνθη στη 2η θέση της βαθμολογίας.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

 

 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου (Κυνηγόπουλος 87΄), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (Λουκίνας 70΄), Περόνε.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (Σολτάνι 73΄), Τριάδης, Γιουνές (Ράνος 88΄), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (Χατζητερζόγλου 84΄).