Skip to main content

Δεν καταργείται η παιδική χαρά στην Αχειροποίητο, λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Για μικρή διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς λόγω εργασιών κάνει λόγο ο δήμος

Δεν καταργείται η παιδική χαρά στην Αχειροποίητο ξεκαθαρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως η λειτουργία της θα διακοπεί για ένα μικρό διάστημα λόγω τις ανάπλασης της πλατείας Μακεδονομάχων που υλοποιεί αυτήν την περίοδο η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν κατάργησης της παιδικής χαράς στην Αχειροποίητο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει για τα εξής:

Αυτήν την περίοδο η Αττικό Μετρό Α.Ε. υλοποιεί εργασίες «Ανάπλασης της Πλατείας Μακεδονομάχων», ώστε αυτή να αποδοθεί και πάλι στους πολίτες.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα διακοπεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα η λειτουργία της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, αφενός για την ένταξή της στην ανάπλαση όλου του οικοδομικού τετραγώνου και αφετέρου για λόγους ομοιομορφίας.  

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί νέο δάπεδο, θα συντηρηθούν και θα επανατοποθετηθούν τα παιχνίδια στο ίδιο σημείο από διαπιστευμένο φορέα, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης θα εκδώσει και το ανάλογο πιστοποιητικό για τη χρήση της. Σημειώνεται ότι η μελέτη για το έργο της Αττικό Μετρό έχει λάβει έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)».

Η ανακοίνωση των γονέων

Τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία ανακοίνωση των γονιών της γειτονιάς, μέσω της οποίας επισημαίνουν την αναστάτωση που προκλήθηκε στην περιοχή και ιδιαίτερα στα παιδιά.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η παιδική χαρά του πάρκου των Μακεδονομάχων σε λίγες μέρες θα καταργηθεί. Θα καταστραφεί με σκοπό να γίνει όλο ένα τσιμεντένιο πάρκο που θα εξυπηρετεί μόνο το μετρό. Κάναμε αίτημα στον δήμο Θεσσαλονίκης για να μάθουμε λεπτομέρειες αλλά ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει. Έχει ενημερωθεί το Ίδρυμα Νιάρχος, του οποίου είναι δωρεά η παιδική χαρά, αλλά μας απάντησαν ότι είναι θέμα πλέον του Δήμου (του δωρεολήπτη)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.