Skip to main content

Δεν κατάφερε να φτάσει στη Μυτιλήνη ο Γιάννης Μουζάλας

Ο υπουργός μετέβαινε στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας.

Στην Αθήνα επέστρεψε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η πρωινή πτήση προς το νησί, στην οποία επέβαινε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός μετέβαινε στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας.

Οι σκηνές στους καταυλισμούς που υπάρχουν στα νησιά έχουν θαφτεί στο χιόνι και οι πρόσφυγες  δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στο χιονιά χωρίς θέρμανση κάτω από άθλιες συνθήκες.

Μετά μάλιστα από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Μόρια στη Λέσβο υπάρχουν καταγγελίες ότι απαγορεύτηκε η λήψη φωτογραφιών μέσα από τον καταυλισμό.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απαγόρευσης εισόδου δημοσιογράφων στη Μόρια και λήψης φωτογραφιών.

Όπως επισημαίνει, αυτές οι πληφοροφίες «αποτελούν συνειδητό ψέμα». Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η διαστρέβλωση έρχεται να συμπληρώσει την διαστρέβλωση της τοποθέτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι σε σκηνές, εκτός από κάποιες λίγες σε Βαγιοχώρι και Ελληνικό».