Skip to main content

Δεν κάνει πίσω στην οικονομική του πολιτική ο Κάμερον

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την αγγλική οικονομία τα οποία δείχνουν συρρίκνωση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 δημιουργώντας φόβους ότι τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης οδηγούν τη Βρετανία σε

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την αγγλική οικονομία τα οποία δείχνουν συρρίκνωση, κατά 0,5%, στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, δημιούργησαν φόβους ότι τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης οδηγούν τη Βρετανία σε διπλή ύφεση και ζητείται από τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό σε ότι αφορά στις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και να συντάξει ένα σχέδιο Β.

Η απάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού, όπως την διατύπωσε σε συνέντευξη του στο BBC, είναι ότι «δεν αλλάζει κατεύθυνση και δεν κάνει πίσω στην οικονομική του πολιτικη», γιατί μια τέτοια κίνηση, όπως είπε, θα έκανε τις διεθνείς αγορές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην αγγλική οικονομία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναγνώρισε ότι το 2011 θα είναι ένα δύσκολο και επώδυνο έτος, αλλά επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησής του να προχώρησει σε δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες είναι σωστή και θα επιμείνει σ' αυτή.

«Η αντιπολίτευση προτείνει εναλλακτική λύση η οποία, πιστεύω, είναι λάθος. Εαν ξαφνικά ακυρώσουμε τον προϋπολογισμό, ανοίξουμε τις κάνουλες του κράτους και αρχίσουμε πάλι να ξοδεύουμε, αγνοώντας το έλλειμμα και το χρέος, τότε, νομίζω, ο υπόλοιπος κόσμος θα διερωτηθεί πως είναι δυνατόν να έχουμε εμπιστοσύνη στην αγγλική οικονομία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Πάντως τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον έχουν προκαλέσει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μεγάλες απώλειες στην δημοτικότητα των δυο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, του Συντηρητικού Κόμματος και των Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Στην τελευταία δημοσκόπηση το Εργατικό Κόμμα προηγείται του Συντηρητικού Κόμματος, κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.