Skip to main content

Βερολίνο: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Απαιτούνται περίπλοκες διαδικασίες για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» ανέφερε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Γέγκερ και πρόσθεσε ότι απαιτείται πρώτα αίτηση από την Ελλάδα για ένα νέο δάνειο.

Το Βερολίνο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, από το ΔΝΤ για τις μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν σημαίνουν «με κανέναν τρόπο» αυτομάτως ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της χώρας.

«Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να αντλήσουμε ως συμπέρασμα απ' αυτό ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους», σχολίασε αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο κ. Γέγκερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανία εξακολουθεί να πιστεύει πως η σωτηρία για την Ελλάδα βρίσκεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της, εξήγησε ο Γέγκερ.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι «η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να γίνει και μέσω μεταρρυθμίσεων. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να γίνει κούρεμα».

«Η ελληνική οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία θέλει ακόμα το ΔΝΤ να συμμετέχει στην ελληνική διάσωση και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση