Skip to main content

Δεν γίνονται μαθήματα αύριο σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας αναστέλλονται τα μαθήματα και η λειτουργία των υπηρεσιών στα τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας αναστέλλονται τα μαθήματα και η λειτουργία των υπηρεσιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΑΤΕΙΘ για αύριο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ θα λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως και η άνω αίθουσα της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης.

Οι υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστό θα είναι το ΠΑΜΑΚ όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της σοβαρής βλάβης που υπέστη το σύστημα θέρμανσης του με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, τη χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τις συνεχιζόμενες αρνητικές θερμοκρασίες να δυσχεραίνουν τον έλεγχο και την επισκευή των παγωμένων σωληνώσεων. «Κάποιες βλάβες επιδιορθώνονται, όμως προκύπτουν και νέες, αλλά με την τροπή που πήρε ο καιρός, κρίνεται ούτως ή άλλως σκόπιμο το πανεπιστήμιο να παραμείνει και αύριο κλειστό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης.

Στο μεταξύ, παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο ΑΤΕΙΘ μέχρι και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Για λόγους ασφαλείας» όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν έγιναν σήμερα μαθήματα ούτε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Κλειστή θα παραμείνει και αύριο η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Ν.Μηχανιώνα.