Skip to main content

Δεν φεύγω από την ηγεσία των Εργατικών, λέει ο Κόρμπιν

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες φωνές ζητήσουν την παραίτησή του.

Ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε σημερινές του δηλώσεις υπογράμμισε ότι θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του από την ηγεσία του κόμματος, καθώς ανέφερε πως έχει ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα, αναφέρει το CNBC.

Ο Κόρμπιν δέχτηκε ισχυρότατη κριτική από μια μερίδα των βουλευτών του Εργατικού κόμματος ότι δεν κατέβαλε όση προσπάθεια χρειαζόταν για να πείσει τους Βρετανούς και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του κόμματός του υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν, σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες φωνές ζητήσουν την παραίτησή του, δίνοντας έμφαση στην εντολή που έλαβε από τα μέλη του κόμματος να είναι αυτός ο επικεφαλής των Εργατικών.

Απευθυνόμενος στα μέλη των Εργατικών που τον κατηγόρησαν για ελλιπή προσπάθεια στο δημοψήφισμα, απάντησε πως το θέμα της μετανάστευσης/μετακίνησης έπρεπε να τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσω του δημόσιου διαλόγου.

Τέλος, ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την απόφαση του δημοψηφίσματος ως μια "πισώπλατη μαχαιριά" στην ΕΕ για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών. Ωστόσο, πρόσθεσε πως, αν η Βρετανία ήθελε να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αγορά, θα έπρεπε να δεχτεί την ελεύθερη μετακίνηση ως όρο σε αυτήν τη νέα συμφωνία.