Skip to main content

Δεν έχει αποδειχθεί ότι ο μακελάρης του Λονδίνου είχε σχέση με ISIS

Σε αυτή τη φάση δεν έχω καμία απόδειξη ότι ο Χαλίντ Μασούντ είχε συζητήσει για την επίθεση με άλλους, είπε ο εθνικός συντονιστής της αντιτρομοκρατικής

Η βρετανική αστυνομία δεν έχει βρει καμία απόδειξη ότι ο Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στην είσοδο του βρετανικού κοινοβουλίου, είχε κάποια σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι ενδιαφερόταν για τον "τζιχάντ".

Ο Νιλ Μπάσου, ο εθνικός συντονιστής της αντιτρομοκρατικής, ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξει ότι ο Μασούντ ριζοσπαστικοποιήθηκε το 2003, ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Είναι καθαρή εικασία να υπονοεί κανείς ότι έγινε κάτι τέτοιο τότε, πρόσθεσε.

Η μέθοδος που επέλεξε για την επίθεση του βασίζεται σε "τεχνικές χαμηλής τεχνολογίας και χαμηλού κόστους, αντιγραμμένες από άλλες επιθέσεις" και απηχεί τη ρητορική των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους όσον αφορά τη μεθοδολογία και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Ωστόσο "σε αυτή τη φάση δεν έχω καμία απόδειξη ότι το είχε συζητήσει (σ.σ. την επίθεση) με άλλους", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπάσου.