Skip to main content

«Δεν αντέχουμε άλλο», το μήνυμα των ένστολων στην κυβέρνηση (video)

Στην πλατεία Λευκού Πύργου συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών τους που προωθεί η κυβέρνηση. Δηλώσεις συμπαράστασης από Μπουτάρη και Ψω

Στην πλατεία Λευκού Πύργου συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι ένστολοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών τους που προωθεί η κυβέρνηση. 

«Δίνουμε δυναμικό "παρών" για να διαμαρτυρηθούμε κατά της πλήρους απαξίωσης των ένστολων. Φαίνεται ότι αυτοί που αποφασίζουν βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. 
 
«Θα βρεθούμε απέναντι και στην περικοπή ακόμα και ενός ευρώ. Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί, δεν αντέχουμε άλλο», πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος σχολιάζοντας το περιστατικό με τις κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι ήταν μία συμβολική διαμαρτυρία που ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μπει θηλιά στο λαιμό των ένστολων. «Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τη θηλιά», πρόσθεσε. 
 
Το παρόν στη συγκέντρωση των ένστολων έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αντιπροσωπεία τοπικών στελεχών του δήμου.
 
Ακόμη στο πλευρό των ένστολων βρέθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε στη Voria.gr ότι «δεν μπορεί άλλα να λέμε προεκλογικά κι άλλα να κάνουμε μετά τις εκλογές. Στηρίζουμε τους ένστολους για να προστατέψουμε την κοινωνία». 
 
Μήνυμα συμπαράστασης προς τους ενστόλους έστειλε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
 
Στη συνέχεια, οι ένστολοι πραγματοποίησαν πορεία προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.