Skip to main content

Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά η Ρεάλ - Έπεσε ηρωικά η Ατλέτικο (video)

Στη διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να κατακτήσει το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της η Ρεάλ επικρατώντας της συμπολίτισσας Ατλέτικο.

Για 11η φορά στην ιστορία της, και δεύτερη τα τελευταία δύο χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών επικρατώντας της συμπολίτισσας Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στο «San Siro» του Μιλάνου.

Πιο δυναμικά ξεκίνησε τον τελικό το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν, το οποίο ευτύχησε να προηγηθεί στη δεύτερη φάση που δημιούργησε. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρόος ο Μπέιλ έπιασε την κεφαλιά-πάσα για τον Σέρχιο Ράμος ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ με προβολή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αρχηγός της «βασίλισσας» βρισκόταν οριακά σε θέση οφσάιντ όταν ο Ουαλός μεσοεπιθετικός έκανε την πάσα με το κεφάλι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και πιο συγκεκριμένα στο 47’, ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από τον Πέπε, με τον διαιτητή Κλάτενμπεργκ να υποδεικνύει άμεσα την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκριεζμάν, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κέιλορ Νάβας, με το 1-0 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης να παραμένει.

Η απάντηση για το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήρθε επτά λεπτά πριν το τέλος των 90’. Ο Χουάνφραν έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, με τον Καράσκο να κάνει την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, κι έπειτα στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου μοιραίος αναδείχθηκε για την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Χουανφράν που έχασε το τέταρτο πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Κριστιάνο Ρονάλντο να ευστοχήσει αμέσως μετά και να στείλει στον έβδομο ουρανό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ίσκο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ)

Ατλέτικο (4-4-1-1): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας), Γκάμπι, Φερνάντες (46' Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Τόρες