Skip to main content

Δεν ανεξαρτητοποιείται ο Νικολόπουλος: Θα καταψηφίσω μερικά άρθρα

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κατέστησε σαφές πως η συμμετοχή και η στήριξή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι δεδομένη

Δεν προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί τελικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, παρά τη χθεσινή ενημέρωση πως θα προέβαινε σε διάγγελμα αποχώρησης από την ΚΟ του συγκυβερνώντος κόμματος.

Εντούτοις, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ο κ. Νικολόπουλος κατέστησε σαφές πως η συμμετοχή και η στήριξή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι δεδομένη, ενώ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επισήμανε πως θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, χωρίς, όμως, να διευκρίνισει, ποια και ποσα.

«Δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεοτέρας», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του και τηρώντας τις δικές του αποφάσεις και συνεργασίες.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ξεκινά εκπομπή με τίτλο «Μαξίμου ακούει;», διότι, όπως είπε, μπορεί να είμαστε στην κυβέρνηση αλλά πρέπει να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινωνίας.

Μιλώντας για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, ο ίδιος είπε ότι στόχος του αποτελεί οι ψηφοφόροι που δεν επέλεξαν Νέα Δημοκρατία προαναγγέλοντας «άνοιγμα» στις λαϊκές φτωχές τάξεις, αλλά και αυτόνομη κάθοδο όποτε διεξαχθούν ξανά εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του για καταψήφιση των μέτρων έγινε δεκτή στο κόμμα.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα. Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε κι εμείς», συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.