Skip to main content

Δελφίνι ξεβράστηκε στην παράκτια περιοχή Καλοχωρίου

Ένα μεγάλο ρινοδέλφινο, το πιο συνηθισμένο είδος δελφινιού στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο, ξεβράστηκε πρόσφατα στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Ένα μεγάλο ρινοδέλφινο, το πιο συνηθισμένο και άφθονο παράκτιο είδος δελφινιού στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο, ξεβράστηκε πρόσφατα στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Κατόπιν ειδοποίησης από το δήμο Δέλτα, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, το οποίο επικοινώνησε και με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, έσπευσε στην περιοχή για να το καταγράψει.

Τα αίτια θανάτου δεν ήταν εμφανή στις φωτογραφίες. Όπως αναφέρει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, σύμφωνα με τα στατιστικά του ινστιτούτου, ένα κητώδες εκβράζεται κάθε τρεις μέρες στις ελληνικές ακτές.

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των θανάτων οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά αρκετά έχουν άμεσα ή έμμεσα ανθρωπογενή αίτια. Μετά την φωτογράφιση και την καταγραφή του ζώου, ο δήμος προχώρησε σε υγειονομική ταφή.

Όπως ενημερώνει το ινστιτούτο Πέλαγος, σε περίπτωση που πολίτες συναντήσουν κητώδες εκβρασμένο στην ακτή ή ζωντανό στην θάλασσα, η λήψη καλών και αρκετών φωτογραφιών είναι το πιο σημαντικό που μπορούν και πρέπει να κάνουν. Στην συνέχεια μπορούν να ειδοποιούν το ινστιτούτο και τις λιμενικές αρχές.