Skip to main content

Δελασάλ: Τρία βραβεία στο συνέδριο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»

Οι μαθητές του κολεγίου, Μπουφίδης Δημήτρης, Τσακαλίδου Ιωάννα και Στόικου Δέσποινα, απέσπασαν 3 βραβεία για την εξαιρετική συμμετοχή τους.

Με τρεις διακρίσεις επιστρέφει η τριμελής αποστολή του Κολεγίου «Δελασάλ» στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές του κολεγίου, Μπουφίδης Δημήτρης, Τσακαλίδου Ιωάννα και Στόικου Δέσποινα, απέσπασαν 3 βραβεία για την εξαιρετική συμμετοχή τους στο συνέδριο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα προεδρεία των επιτροπών εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή τους στις διεργασίες της κάθε επιτροπής, δίνοντας έμφαση στον ενεργό τους ρόλο και στην άψογη προετοιμασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής Μπουφίδης Δημήτρης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας, εκπροσωπώντας την Ιταλία. Η μαθήτρια Τσακαλίδου Ιωάννα βραβεύτηκε ως η καλύτερη Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι, εκπροσωπώντας την Ισπανία. Τέλος, η μαθήτρια Στόικου Δέσποινα βραβεύτηκε με Εύφημο Μνεία στην επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, εκπροσωπώντας τον Λίβανο.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία και οι μαθητές μας ανταμείφθηκαν, όπως τους άξιζε, για την κοπιώδη προσπάθεια και προετοιμασία τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τσακαλίδου Ιωάννα, Στόικου Δέσποινα, Μπουφίδης Δημήτρης

Μπουφίδης Δημήτρης, Π. Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας