Skip to main content

Δεκτοί σε 27 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ 19 μαθητές του Ανατόλια

Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός μαθητών του Κολλεγίου γίνεται δεκτός από τα αμερικανικά ιδρύματα αυτή τη χρονική περίοδο.

Προτού ολοκληρωθεί το 2017 19 τελειόφοιτοι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια εξασφάλισαν θέση σε σπουδαία πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός μαθητών γίνεται δεκτός από τα αμερικανικά ιδρύματα αυτή τη χρονική περίοδο, με τη διαδικασία του Early Decision κατά την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους.

Οι μαθητές έχουν γίνει δεκτοί σε εξαιρετικά ιδρύματα της πρώτης επιλογής τους – ορισμένοι σε περισσότερα από ένα - ανάμεσα στα οποία είναι: το Princeton που μαζί με το Yale και το Harvard συνθέτουν το “Big Three” των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, το University of Chicago (στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία Life Sciences), το Northwestern (στο top 20 των αμερικανικών πανεπιστημίων στην έρευνα και με τα πιο αυστηρά κριτήρια εισαγωγής), το Smith College (στα 15 καλύτερα των ΗΠΑ στο Engineering), το Grinnell College (Νο 8 στις ΗΠΑ στην προετοιμασία των φοιτητών του για τα πιο απαιτητικά διδακτορικά προγράμματα στη Φυσική και με το πιο ισχυρό δίκτυο αποφοίτων), το Vanderbilt University (που προσελκύει τους καλύτερους μαθητές από όλον τον κόσμο και προσφέρει εξαιρετικές εκπαιδευτικές εμπειρίες) , το Pomona College από τα κορυφαία στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (Liberal Arts) σε προπτυχιακό επίπεδο, κ.ά.

Οι επιτυχίες των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια δεν αξιολογούνται μόνο με βάση το κύρος και τη θέση των συγκεκριμένων ιδρυμάτων στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη της Αμερικής. Σημαντικός είναι και ο παράγοντας της προσωπικής ικανοποίησης, καθώς οι τελειόφοιτοι έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια και κολλέγια ταιριάζουν στις αναζητήσεις, τα ενδιαφέροντα και τον χαρακτήρα τους.

Οι μαθητές στην πλειονότητά τους παρακολουθούν το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ ΙΒ Diploma Program. Αναλυτικά τα αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ έχουν ως εξής:

Δημητριάδης Μάριος Σωκράτης, Princeton University
Καπάζογλου Ελευθερία, Northwestern University
Καρυοφίλλη Ελένη, Lehigh University
Κεμεντζίδης Γεώργιος, Grinnell College
Κυριακίδης Ευστράτιος, Gannon University
Μακρίδης Ιωάννης, Texas Christian University
Μανοπούλου Αλεξάνδρα, Knox College/ Suffolk University/ Ohio Wesleyan University/ The College of Wooster
Μάστορας Ιωάννης, Kalamazoo College, Knox College, Elmhurst College
Μαυρίδης Λυσίμαχος Αντώνιος, University of Chicago
Μπολουά Κωνσταντίνα Αναστασία, Smith College
Νικολαϊδης – Κώνστας Νικόλαος, Davidson College
Οικονόμου Κωνσταντίνος, Vanderbilt University
Παπαθωμίδουι Χριστίνα, Texas Christian University/ Pace University
Σαλίφογλου Γιάννης Αλέξανδρος, Merrimack College
Σιμώνης Ευριπίδης, Gannon University
Στογιάννου Έλλη, Pomona College
Ταγταλενίδης Αναστάσιος, Gannon University
Τρίκας Ψωμάς Νικόλαος, Earlham College/Kalamazoo College/ Knox College
Τζώρτζης Γεώργιος, University of Chicago