Skip to main content

Δεκατιανό σε 1.400 μαθητές και γεύματα σε άπορους για άλλα δύο χρόνια

Διεθνής διαγωνισμός από τον δήμο Θεσσαλονίκης για να εξασφαλιστεί η συνέχεια των συσσιτίων και των μικρογευμάτων σε μαθητές.

Δεκατιανό σε 1.400 άπορους μαθητές είναι έτοιμες να δώσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα στρώνουν καθημερινά το τραπέζι για περίπου 1.000 άπορους κατοίκους, άστεγους, πρόσφυγες στο Φιλοξενείο και γυναίκες από τον Ξενώνα Θυμάτων Βίας.

Αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη αναμένουν τα στοιχεία από τα σχολεία, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγηση του δεκατιανού στους μαθητές και για το νέο διδακτικό έτος.

Το κολατσιό των παιδιών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, περιλαμβάνει ένα σάντουιτς ή μία τυρόπιτα και ένα χυμό. Από το 2012, η δημοτική αρχή παρέχει δεκατιανό σε μαθητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες σίτισης.

Για την εξασφάλιση της συνέχειας των μικρογευμάτων στους μαθητές και συσσιτίων για τα επόμενα δύο χρόνια, προγραμματίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί η προμήθεια φαγητού για τη σίτιση και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού για τα δύο έτη 2018-2020 ανέρχεται στο ποσό των 2.647.737 ευρώ και είναι αυξημένος, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κατά 13,72% σε σχέση με τον διπλάσιο του αντίστοιχου για τα έτη 2017-2018 ο οποίος ανερχόταν στο ποσό των 1.164.152 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των μαθητών, των απόρων, των άστεγων καθώς και όσων φιλοξενούνται στον ξενώνα γυναικών θυμάτων βίας και στο φιλοξενείο αιτούντων άσυλο.

Στον ίδιο διαγωνισμό θα συμπεριλαμβάνονται τα γιορτινά γεύματα για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, τα οποία θα απευθύνονται σε συνολικά 1.000 άτομα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των απόρων και αστέγων δημοτών οργανώνοντας καθημερινά συσσίτιο.