Skip to main content

Δεκαπέντε ελληνικές βιομηχανίες ξύλου σε έκθεση στην Αίγυπτο

Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση ξύλου "Woodtech Forum", που πραγματοποιείται στην πόλη Δαμιέτη της Αιγύπτου.

Δυναμικό θα είναι το "παρών" της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση για θέματα ξύλου "Woodtech Forum", στην πόλη Δαμιέτη της Αιγύπτου. Τα ελληνικά προϊόντα παρουσιάστηκαν από 15 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ξύλου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του κυβερνήτη της Δαμιέτης, παραβρέθηκαν ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Αθανάσιος Μακρανδρέου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επιμελητηρίων.

Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης είχε η ελληνική εταιρεία MEDEXPO, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δαμιέτης και εκπροσώπους του αιγυπτιακού κλάδου της ξυλείας, βασικό κέντρο δραστηριοποίησης του οποίου αποτελεί η Δαμιέτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στον χαιρετισμό του, στην τελετή των εγκαινίων, ο πρέσβης της Ελλάδας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η μαζική ελληνική συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί την αρχή μονιμότερης συνεργασίας της Ελλάδας και της Αιγύπτου στον τομέα της ξυλείας, στο πλαίσιο των νέων δρόμων που ανοίγονται για τη συνολική αναβάθμιση και επέκταση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αίγυπτο, αντιπροσωπεία των Ελλήνων επιχειρηματιών επισκέφθηκαν την παρακείμενη πόλη του Πορτ Σαΐντ, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον επιβλητικό ελληνικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και έγιναν θερμά δεκτοί από τους λιγοστούς Έλληνες που ζουν εκεί, με επικεφαλής την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ Σαΐντ, Χρυσούλα Θεοχάρους.