Skip to main content

Δεκαπέντε άστεγες οικογένειες βρίσκουν σπίτι

Πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας για 15 άστεγες οικογένειες ανακοίνωσε ο νομάρχης Μαγνησίας που προέρχονται από κοινό στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και της Εργατικής Εστίας.
Πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας για 15 άστεγες οικογένειες ανακοίνωσε ο νομάρχης Μαγνησίας, Απόστολος Παπατόλιας, για διαμερίσματα που βρίσκονται στις εργατικές κατοικίες Ξηροκάμπου, που προέρχονται από κοινό στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και της Εργατικής Εστίας.

Ο νομάρχης επισήμανε ότι σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο θα δοθεί προτεραιότητα σε άπορες άστεγες οικογένειες που μένουν μόνιμα στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας και έχουν στη σύνθεσή τους ανάπηρο μέλος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή αποτελούνται από έναν μόνο γονέα.

Η τελική επιλογή των οικογενειών θα γίνει με μοριοδότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου (Β.Δ. 775/64 όπως τροποποιήθηκε. με το Ν. 3454/7.4.06) και θα ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος του Φεβρουαρίου 2010.

Από 16 Σεπτεμβρίου και μέχρι 12 Οκτωβρίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Σε δέκα  εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα έχουν συνταχθεί οι πίνακες με τους αρχικά δικαιούχους και απορριπτόμενους.

Στη συνέχεια θα αποσταλεί πρόσκληση στους αρχικά δικαιούχους, ώστε να υποβάλουν τα δικαιολογητικά . Μετά το πέρας των προθεσμιών, περίπου στο τέλος Νοεμβρίου, θα εξετασθούν οι αιτήσεις θεραπείας και θα προσκληθούν οι νέοι δικαιούχοι.

Στη συνέχεια και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα συνταχθεί ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων και απορριπτόμενων. Μετά από πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από τη ΝΑΜ, από τα 15 διαμερίσματα τελούν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη τα τρία, εκ των οποίων το ένα πρόκειται να κενωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Όσον αφορά στα άλλα δύο η ΝΑΜ θα φροντίσει ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες υποβολής, για τις οποίες αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να είναι δυνατή, μέχρι το πέρας της διαδικασίας ανάδειξης των δικαιούχων, η πραγματική παραχώρηση όλων των διαμερισμάτων, επισήμανε ο κ. Παπατόλιας.