Skip to main content

Δεκαέξι συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε γιατί συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη 16 ατόμων και στη βεβαίωση έξι παραβάσεων, προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ, οι οποίοι κατά το τελευταίο διήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

- 8 άτομα, το οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ δύο εξ’ αυτών κατείχαν και επέδειξαν πλαστά έγγραφα σε έλεγχο που τους έγινε.

- ένα άτομο, για ληστεία. Πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, διότι με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό από 35χρονη γυναίκα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, σε προγενέστερο χρόνο, αφαίρεσε ποδήλατο 70χρονου από το κέντρο της πόλης.

- ένα άτομο για κλοπή από ταμειακή μηχανή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της πόλης.

- ένα άτομο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 
- ένα άτομο που προκαλούσε φθορές σε πασσάλους,  οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη στήριξη κάδων, στην περιοχή του Ευόσμου.

- δύο άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

- δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (94) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.