Skip to main content

Δεκάδες νεκροί από αεροπορικές επιδρομές σε αγορά στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 67 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 200 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν δυνάμεις της κυβέρνησης.

Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σε πολυσύχναστη αγορά σε προάστιο της Δαμασκού, καταγγέλλουν ακτιβιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 67 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 200 τραυματίστηκαν, σε μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του πενταετούς πολέμου.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε ώρα αιχμής και εκατοντάδες άτομα βρίσκονταν στην αγορά του προαστίου Ντούμα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Ο Ράμι Αμπντουραμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατήγγειλε ότι τέσσερις πύραυλοι έπληξαν την αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 άτομα. Ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, μία άλλη οργάνωση ακτιβιστών, ανέφερε ότι 67 άτομα σκοτώθηκαν στις επιδρομές και ότι τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια.

«Καταστροφική» χαρακτήρισε την κατάσταση ακτιβιστής που βρίσκεται στην Ντούμα, μιλώντας στο Associated Press, μέσω Skype.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Περισσότερα από 250.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.