Skip to main content

Δέκα περιπτώσεις παράνομης διακίνησης αλκοόλ και καπνού στη Β. Ελλάδα

Σε μια σειρά συλλήψεων προχώρησαν οι αρχές χθες καθώς εντόπισαν δέκα υποθέσεις διακίνησης καπνού και αλκοόλ σε Σέρρες, Γιαννιτσά και Αλαξάνδρεια

Σε μια σειρά συλλήψεως προχώρησαν χθες οι αρχές στην Κεντρική Μακεδονία καθώς αρκετές ήταν για μια ακόμα φορά οι περιπτώσεις λαθραίας διακίνησης ποτών, τσιγάρων και καπνού.

Συγκεκριμένα:

1) Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 62χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

2) Συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 40 ετών, καθώς σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε να εισάγουν και να κατέχουν 36 συσκευασίες με γεωργικά φάρμακα χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ετικέτα έγκρισης από το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και 2 δοχεία με 50 λίτρα βενζίνη, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.  

3) Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 50χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να μεταφέρει και να εισάγει 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

4) Συνελήφθη χθες το πρωί στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ποσότητα λαθραίου καπνού 1 κιλού και 90 γραμμαρίων. Ο λαθραίος καπνός θα σταλεί στο Τελωνείο Σκύδρας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

5) Συνελήφθη χθες (10-6-2017) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 61χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1 κιλού και 800 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι λαθραίες συσκευασίες καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

6) Συνελήφθη χθες (10-6-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 62χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

7) Συνελήφθησαν χθες (10-6-2017) το πρωί στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 40 ετών, καθώς σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε να εισάγουν και να κατέχουν 36 συσκευασίες με γεωργικά φάρμακα χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ετικέτα έγκρισης από το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και 2 δοχεία με 50 λίτρα βενζίνη, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.

8) Συνελήφθη χθες (10-6-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 50χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να μεταφέρει και να εισάγει 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

9) Συνελήφθη χθες (10-6-2017) το πρωί στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ποσότητα λαθραίου καπνού 1 κιλού και 90 γραμμαρίων. Ο λαθραίος καπνός θα σταλεί στο Τελωνείο Σκύδρας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

10) Συνελήφθη χθες (10-6-2017) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 61χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1 κιλού και 800 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι λαθραίες συσκευασίες καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

 

φωτογραφία αρχείου