Skip to main content

Δέκα κάλπες αύριο στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

Η διαδικασία της ψηφοφορίας με τις χωριστές κάλπες αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων και έλαβε στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.

Δέκα κάλπες θα στηθούν τελικά αύριο στη Βουλή ώστε η ολομέλεια να αποφασίσει για την παραπομπή πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας με τις χωριστές κάλπες για καθέναν για τον οποίο έχει καταγγελθεί εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας (Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μάριος Σαλμάς) αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υπάρχει γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου, που βεβαιώνει πως δεν υπάρχει νομικό θέμα στο να στηθούν 10 κάλπες. Βέβαια η γνωμάτευση ήταν προφορική και όχι γραπτή, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης (ΝΔ) και Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ).

Την κυβερνητική πρόταση για 10 κάλπες και προσωποποιημένη ψηφοφορία στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.

Για την ψηφοφορία κάθε βουλευτής θα πάρει 10 ψηφοδέλτια και 10 λευκά, ενώ κάθε κάλπη θα έχει τη δική της εφορευτική επιτροπή. Το κάθε ψηφοδέλτιο από τα 10 θα αναφέρει και τα τρία αδικήματα μαζί με το όνομα του εμπλεκόμενου προσώπου. 

Ηδη έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες της Βουλής να τυπώσουν 3.000 ψηφοδέλτια. 

Υπενθυμίζεται πως θα ξεκινήσει Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί.