Skip to main content

ΔΕΗ: Είναι εκτός σχεδιασμού η πώληση μονάδων παραγωγής

Ανακοίνωση της ΔΕΗ με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στελέχη των ΕΛΠΕ παρουσίασαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας

Είναι εκτός σχεδιασμού της η πώληση μονάδων παραγωγής σε οποιονδήποτε, ξεκαθαρίζει η ΔΕΗ, τονίζοντας πως επιδιώκει επιχειρηματικές συνεργασίες με ισχυρές εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ και εργάζεται γι αυτές.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΔΕΗ στάθηκαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ανώτατα στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για εμπλοκή της στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις» υπογραμμίζεται ακόμη.

Επιπλέον, η διοίκηση της επιχείρησης σημειώνει τα εξής:

Αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από εταιρείες της αξιοπιστίας και δυναμικής των ΕΛΠΕ, ως παράγοντας τόνωσης της αγοράς και κυρίως ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού. Ειδικότερα στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (λιανική αγορά) είναι αναγκαία, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μάλιστα με αφορμή την είσοδο των ΕΛΤΑ, η δραστηριοποίηση εταιρειών που αφενός θα επενδύσουν και αφετέρου θα απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας το εύλογο ρίσκο χωρίς να επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος τελικά των καταναλωτών.