Skip to main content

Δεύτερο έμμεσο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο Σαντίκ Καν ζήτησε στις εκλογές όσοι θέλουν Brexit να ψηφίζουν Εργατικούς και όσους θέλουν παραμονή στην ΕΕ να ψηφίζουν τους Τόρηδες της Τερέζα Μέι.

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, καθώς, όπως είπε, σε συνέντευξή του, δεν έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που βοηθά τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος Λονδίνου ζήτησε να υπάρξει μία έμμεση ψήφος για το Brexit στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Καν ουσιαστικά πρότεινε οι επόμενες εκλογές να χαρακτηριστούν από την εκστρατεία του Brexit, με όσους το θέλουν να ψηφίζουν Εργατικούς και όσους θέλουν παραμονή στην ενιαία αγορά να ψηφίζουν τους Τόρηδες της Τερέζα Μέι.

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ήδη τριγμοί στο στρατόπεδο των Εργατικών σχετικά με το επίμαχο θέμα, με άλλους να διαφωνούν ως προς το Brexit αυτό καθαυτό και άλλους στο πως αυτό θα επιτευχθεί.

Η πρώην επικεφαλής των Εργατικών στη Σκωτία, Κένζια Νταγκντέιλ, ζήτησε και αυτή με τη σειρά της ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του, σύμμαχος και φίλος του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Άντριου Γκουίν άφησε τα πάντα ανοικτά, λέγοντας: «Ποιος ξέρει που θα είμαστε μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας;».

«Θα είχα επιτύχει ως δήμαρχος του Λονδίνου», είπε ο Καν στην Evening Standard, σχολιάζοντας το γεγονός, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να είναι αρκετά καλή, χωρίς να υπάρξει πρωτίστως δεύτερο δημοψήφισμα.

«Δεν έχω πειστεί ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο προς το συμφέρον της χώρας και γι' αυτό πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με ένα δεύτερο δημοψήφισμα», είπε ο Καν.

Από την άλλη, ο Γκουίν, κάλεσε τους Εργατικούς, να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, με «συντροφικό τρόπο», προσπαθώντας να προλάβει τις όποιες διαρροές και απώλειες από το στρατόπεδο των Εργατικών, οι οποίοι έχουν δει ραγδαία αύξηση στις δυνάμεις τους, ειδικά μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαμαντίκ Καν είχε ταχθεί κατά της βρετανικής εξόδου πριν το δημοψήφισμα, ενώ και μετά από αυτό είχε προχωρήσει σε πολύ προσεκτικές τοποθετήσεις στις οποίες έκανε λόγο για ζημιά και της Βρετανίας από την αποχώρηση.