Skip to main content

Δεύτερη... σύναξη των «καραμανλικών» της Θεσσαλονίκης απόψε

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη, σήμερα το απόγευμα, και υπό το πέπλο των νέων δεδομένων για το σχέδιο «Πυθία».

Δεύτερη... σύναξη των «καραμανλικών» της Θεσσαλονίκης μέσα σε δύο μέρες. Μετά τη χτεσινή πολυπληθή παρουσία τους στην εκδήλωση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη, στο Βασιλικό Θέατρο, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και την ψήφο του στο εκλογικό της Αγγελάκη, σήμερα οι «καραμανλικοί» της πόλης θα δώσουν το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη «Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο – Στόχος τους η Ελλάδα».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:45' στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).

Στο πάνελ των ομιλητών θα είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κεσσόπουλος.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των «γαλάζιων» στελεχών της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την παρουσίαση της Αθήνας, υπήρξαν αντιδράσεις και νέα δεδομένα για το σχέδιο «Πυθία», με ορισμένους να το θεωρούν «φούσκα», άλλους να θεωρούν ότι είχε βάση και μάλιστα είχε δρομολογηθεί. Το σχέδιο «Πυθία» αφορούσε στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού και στην αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει απασχολήσει τις παραπολιτικές συζητήσεις επί πολλά χρόνια. Στο βιβλίο της η κ. Λουκέρη παίρνει συγκεκριμένη θέση και έτσι η συζήτηση (και με τα νέα δεδομένα) αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Βεβαίως το βιβλίο δεν ασχολείται μόνο με το σχέδιο «Πυθία», αλλά συνολικά με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή και τους χειρισμούς του σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα, όπως για παράδειγμα στο σκοπιανό.