Skip to main content

Δεδομένη η χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει η Wall Street Journal

Αδιαμφισβήτητο θεωρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει η Wall Street Journal, στηρίζοντας τα επιχειρήματά της στο ότι τα CDS της Ελλάδας είναι σχεδόν διπλάσια ακόμα και από αυτά της Αιγύπτου.

Αδιαμφισβήτητο θεωρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει  η Wall Street Journal, στηρίζοντας τα επιχειρήματά της στο ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS) είναι σχεδόν διπλάσια ακόμα και από αυτά της Αιγύπτου. Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις τραπεζίτη ο οποίος τονίζει με νόημα: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».

Αναλυτικά, το δημοσίευμα τονίζει ότι τα CDS της Αιγύπτου, όπου οι συγκρούσεις και οι αναταραχές κλιμακώνονται, παραμένουν περισσότερο ελκυστικά από τα ελληνικά, αφού οι επενδυτές πιστεύουν ότι η αφρικανική χώρα είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων ελληνικού χρέους κοστίζει σήμερα 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων χρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Η εν λόγω διαφορά είναι λογική, σημειώνεται, καθώς η Αίγυπτος βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία. Στον αντίποδα, για την Ελλάδα οι επενδυτές δεν ανησυχούν για το αν θα χρεοκοπήσει, αλλά πότε.